Spelend leren


Kinderopvang

Wij bieden kinderopvang op maat aan, voor kinderen van tien weken tot vier jaar in verticale groepen. In deze groepen kunnen oudere en jongere kinderen elkaar helpen en van elkaar leren. Met baby’s volgen we zoveel mogelijk hun eigen ritme, terwijl we met de peuters in een vaster dagritme werken om structuur te bieden.

Bekijk hier de folder kinderopvang.

Peutergroepen

Daarnaast vinden wij het belangrijk om extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van peuters voor een goede start op de basisschool. Daarom maken kinderen op de dagopvang vanaf hun 2e jaar gebruik van het educatieve aanbod op de peutergroep. U heeft hierdoor de mogelijkheid om peutergroep en kinderopvang met elkaar te combineren.

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig en wil graag leren. Voor peuters valt er veel te ontdekken. Dit stimuleren we bij de peutergroepen van De Linge waar kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Doelstelling voor alle peuters is een soepele overgang naar de basisschool.

Startblokken

Wij dagen uw kind uit om zich te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Hierbij maken we bij de peutergroepen gebruik van het programma Startblokken. Er wordt met thema’s en activiteiten gewerkt die peuters aanspreken. Elke ochtend of middag staat in het teken van knutselen, gymmen, spelletjes in de kring, muziek en spelen met leeftijdsgenootjes. Onze medewerkers zorgen voor uitdagend speelgoed en creatieve materialen. En natuurlijk spelen de kinderen ook buiten waar ze flink kunnen ravotten.

Lees meer over een dag op de peutergroep.

VVE-indicatie

Peuters die vanuit het consultatiebureau een zogenaamde VVE-indicatie (Vroeg- en Voorschoolse educatie) krijgen en extra aandacht nodig hebben, kunnen gebruik maken van de subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente.