De Borgwal bij aftrap ‘Waterspaarders’ in Diergaarde Blijdorp


Waterbespaarders De Borgwal

Basisschool De Borgwal in Bemmel was vandaag aanwezig bij de aftrap van het energiebesparingsproject ‘De knop om’ in Diergaarde Blijdorp. Ook burgemeester Marianne Schuurmans was mee naar Rotterdam om de leerlingen te steunen. Daar troffen ze Prinses Laurentien en Jamai Loman, overhandigen een cheque en zongen het waterbespaar lied.

Op uitnodiging van Lingewaard Energie en Waterspaarders zijn drie groepen van de bovenbouw op 13 oktober naar de Nationale Waterspaarders Dag in Rotterdam gegaan. De leerlingen van De Borgwal overhandigden een belofte aan prinses Laurentien van Oranje. Hiermee beloven ze de prinses om zelf korter te douchen maar ook hun omgeving daarin te motiveren… Hiermee leveren we vanuit Lingewaard een bijdrage aan de nationale deal van 5 miljard liter warm water besparen in het komende jaar. Ook het Jeugdjournaal was aanwezig bij de aftrap. Kijk het Jeugdjournaal met interviews van leerlingen van De Borgwal hier terug.

Lingewaard Energie gaat samen met onder andere scholen van De Linge dit schooljaar aan de slag met duurzaamheid op basisscholen. Leerlingen krijgen gastlessen, gaan zelf op zoek naar energievreters en helpen mee de school door te lichten op energieverbruik.

Voor meer informatie kan je kijken op www.waterspaardersdeal.nl