De Borgwal opnieuw Excellente School


Dalton basisschool De Borgwal in Bemmel heeft van het Ministerie en de Inspectie van het Onderwijs opnieuw het predicaat Excellente School gekregen. Een bevestiging van de kwaliteit van onderwijs voor De Borgwal.

Maandag 18 januari kwamen wethouder Helga Witjes van de gemeente Lingewaard en directeurbestuurder Theo Pruyn van Stichting De Linge, waaronder De Borgwal valt, het team, de kinderen en de directeur feliciteren met de erkenning Excellente School. Directeur Jos Boonman: “Dat we nu opnieuw én voor drie jaar het predicaat Excellente School mogen ontvangen, zie ik als een erkenning en waardering voor onze onderwijsprestaties. Te danken aan het team, ouders en kinderen!”

Positief imago De Borgwal

Het predicaat Excellente School heeft als doel het meer erkennen en waarderen van excellente scholen: de best presterende scholen van Nederland die zich onderscheiden van andere goede scholen. Volgens de Inspectie voor Onderwijs is het imago van De Borgwal zeer positief. Het meest opvallende is de zelfstandigheid van de kinderen waarmee ze hun eigen leerproces sturen.

De Borgwal Excellente SchoolKennis delen

Directeurbestuurder Theo Pruyn is blij met deze erkenning. “De Borgwal is een inspiratiebron en stimulans voor de andere scholen van De Linge. Het team ademt een sfeer van passie voor leren.” Ook wethouder Helga Witjes prijst de school: “De Borgwal is de enige school in Lingewaard met dit predicaat en één van de 130 scholen in Nederland. Een prestatie om trots op te zijn. Het zou mooi zijn om deze kennis te delen met andere scholen binnen onze gemeente.”

Op www.excellentescholen.nl kunt u het rapport voor De Borgwal nalezen.