Geweldige Kinderboekenweek!


kinderboekenweek_2016

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, scholen en BSO’s van De Linge kijken terug op een geweldige Kinderboekenweek. Tussen 5 en 16 oktober waren er door heel Lingewaard heen verschillende activiteiten op de locaties. Van 0 tot 13 jaar, voor iedereen was er wat te doen!

Jacques Vriens

Zo kwam kinderboekenschrijver Jacques Vriens op bezoek bij Jenaplan IKC Donatushof. Elke bouw werd getrakteerd op een presentatie met prachtige verhalen, voorleeskunst, toneelspel en een uitgebreid antwoord op de mooi bedachte vragen. De dag werd afgesloten met een inspirerende lezing voor de leerkrachten. Ook De Gelderlander was erbij, lees het artikel hier

Voor altijd jong

En vanuit het thema ‘Voor altijd jong’ waren bij deze Kinderboekenweek de opa’s en oma’s natuurlijk van harte uitgenodigd.  Zo waren opa’s en oma’s welkom om mee te kijken in de klas bij SBO De Vlinderboom en kwamen de grootouders bij IKC De Vonkenmorgen ook bij de allerkleinsten op het IKC. Kinderen van de groepen 1 t/m 4 van De Borgwal zijn naar de bibliotheek geweest voor een voorstelling van Netty Gebbing. Daar luisterden de leerlingen naar een spannend en leuk verhaal over ‘Oma Pinda’. Op de Doornick werd de Boekenweek afgesloten met een spetterende afsluitingsviering. Van de peuters van peuterspeelzaal Gijsje tot aan de bewoners van zorgcentrum Merlijn, iedereen was welkom!

Afsluiting Kinderboekenweek De Doornick
Afsluiting Kinderboekenweek De Doornick
IKC opa oma
Opa en oma op bezoek bij de allerkleinsten van De Vonkenmorgen

Boekenmarkt

Verschillende scholen organiseerden een boekenmarkt. Zo verkochten leerlingen van De Marang hun eigen boeken en werd er ook volop rondgestruind, op zoek naar nieuwe boeken. IKC Pius X / ’t Hummelhonk organiseerde een boekenmarkt in samenwerking met The Read Shop. Van de opbrengst ging 10 % (in de vorm van een boekenbon) naar het IKC om nieuwe leesboeken voor de kinderen aan te schaffen.

Roald Dahl

Tijdens de Kinderboekenweek was er ook extra aandacht voor de boeken van Roald Dahl. Zo is in de groepen 1-2 van IKC Het Drieluik – De Vlindertuin het boek De Reuzenkrokodil van Roald Dahl voorgelezen en heeft de klas lekker kunnen lachen om de domme streken van de krokodil. Ook in de andere klassen was er aandacht voor de boeken van Roald Dahl. De fantastische meneer vos en Joris en de geheimzinnige toverdrank worden in de bovenbouw voorgelezen en vallen ook in deze tijd nog steeds bij de kinderen in de smaak. Roald Dahl is met zijn 100e verjaardag nog steeds TOP!