IKC De Vonkenmorgen op TV


Wat is een Integraal Kindcentrum en op welke manier wordt er samengewerkt? Dit en meer was te zien bij RTL LifestyleXperience op zondag 24 januari. De opnames zijn gemaakt bij IKC De Vonkenmorgen in Gendt.

 

IKC de Vonkenmorgen op TV 2 Integrale Kindcentra zoals De Vonkenmorgen zijn niet uniek, maar wel bijzonder. Dit komt omdat het IKC vanuit één organisatie (Stichting De Linge) en één ontwikkelingslijn opvang en onderwijs biedt aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Vandaar dat RTL heeft gevraagd om opnames te maken die het hoe en waarom van een IKC laten zien.

Samenwerking in beeld

Voor deze uitzending is er gefilmd bij de onderbouw aan de Schoolstraat. Zo zijn er opnames van het gezamenlijk buitenspelen, kinderen die muziek maken bij het kinderdagverblijf of voorlezen aan de peuters. Het was een hele belevenis voor de kinderen zo’n grote televisiecamera! De presentator is Sander Foppele, bekend van Onderweg naar Morgen.foto bij persbericht IKC De Vonkenmorgen op TV

Uitzending

IKC De Vonkenmorgen is te zien tijdens de uitzending van RTL LifestyleXperience op zondag 24 januari rond 14:20 uur bij RTL4. De herhaling is zaterdag 30 januari om 15:10 uur bij RTL5. RTL LifestyleXperience staat in het teken van thema’s als educatie, ontwikkeling en groei.