IKC De Vonkenmorgen voor de camera


Vonkenmorgen opnames RTL 7

Zaterdag 16 april is in de uitzending van Lifestyle Experience van RTL4 IKC De Vonkenmorgen uit Gendt te zien. Het item laat zien hoe het IKC het leren op school combineert met naschoolse en buitenschoolse activiteiten.

Kinderen leren niet alleen binnen de schooltijden, maar juist ook daarbuiten. IKC De Vonkenmorgen speelt hierop in en biedt meer dan alleen lesgeven. Het geeft kinderen de kans om kennis te maken met nieuwe activiteiten en te ontdekken waar hun interesses liggen. Door middel van buitenschoolse opvang (BSO) en naschoolse activiteiten maken kinderen onder meer kennis met kunst, gezondheid en natuur.

Struinen door de polder
Tijdens de opnames voor de Tv-uitzending is directeur Betty van de Logt geïnterviewd. In de klas van meester Alwin is de natuurles gefilmd en vertelt de meester over de link tussen school en naschoolse activiteiten, zoals een struinwandeling door de uiterwaarden heen. Op deze manier krijgen kinderen de kans om hetgeen ze geleerd hebben in de klas, te ontdekken in de buitenlucht.

Samenwerking met ondernemers

De naschoolse activiteiten zijn voor alle kinderen van het IKC. Hierbij maakt De Vonkenmorgen graag gebruik van de kennis en expertise van het eigen team en de plaatselijke verenigingen en ondernemers. Zo is bijvoorbeeld te zien dat de kinderen in De Klok een kookatelier hebben en werken aan een gezonde maaltijd.

De uitzending is zaterdag 16 april rond 13.25 uur op RTL 4.

Vonkenmorgen opnames RTL 6 Vonkenmorgen opnames RTL 5 Vonkenmorgen opnames RTL 4Vonkenmorgen opnames RTL 3
Vonkenmorgen opnames RTL 2
Vonkenmorgen opnames RTL 1