Peuters verhuizen naar Pius X


Vanaf 15 februari starten basisschool Pius X en peuterspeelzaal ’t Hummelhonk de voorbereidingen voor een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC) in Bemmel. ‘t Hummelhonk gaat daarom naar de Pius X aan de Cuperstraat 7 in Bemmel. De peuters verhuisden vlak voor de vakantie zelf hun spullen naar de nieuwe locatie.

Nieuwe locatie 't HummelhonkHet nieuwe IKC start in februari met de combinatie van peuterspeelzaal en basisonderwijs. Hierna worden de voorbereidingen getroffen voor het starten van het kinderdagverblijf en de Buitenschoolse Opvang (BSO). Uiterlijk met ingang van het nieuwe schooljaar 2016 – 2017 is alles klaar en kunnen kinderen aan het nieuwe IKC aan de Cuperstraat 7 in Bemmel terecht van 0 tot 13 jaar. Kinderopvang, peuterspeelzaal, basisonderwijs en buitenschoolse opvang zitten dan allemaal in één pand.

Peuterverhuizing

Peuters van ’t Hummelhonk werkten de afgelopen tijd aan het thema verhuizen. Alle kinderen hadden zelf een koffertje klaargemaakt om te verhuizen. Donderdag 4 februari hebben de peuters de spullen meegenomen naar hun nieuwe plek waar ze gelijk een kijkje konden nemen in het mooie peuterlokaal.

Voordelen samenwerking

Pius X en ’t Hummelhonk starten met deze samenwerking om een nog breder aanbod aan te kunnen bieden. Ouders kunnen de kinderen straks brengen op één locatie en hebben één aanspreekpunt. De mogelijkheden om gebruik te maken van de kinderopvang of buitenschoolse opvang zijn bovendien zeer flexibel. Pius X en ’t Hummelhonk willen opvang en onderwijs combineren om kinderen nog beter te leren kennen. Hierdoor ontstaat één doorgaande leerlijn en nog duidelijker zicht op het kind.

Welkom peuters bij Pius X