Voedingsbeleid Kinderopvang De Linge: gezonde keuzes


Voedingsbeleid

Bij De Linge zetten we ons maximaal in om de kinderen die ons worden toevertrouwd zo gezond en veilig mogelijk op te laten groeien. Wij willen als kinderopvangorganisatie een rol spelen bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Hiervoor willen we in samenspraak met ouders bewuste keuzes maken op het gebied van voeding en gezondheid.

Voedingsbeleid

Als stap naar een gezonde kinderopvang hebben wij vorig jaar het initiatief genomen om een voedingsbeleid op te stellen. Dit hebben we gedaan met een werkgroep waarin medewerkers vanuit dagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang vertegenwoordigd waren. Met input van ouders, een voedingsdeskundige, het RIVM en het voedingscentrum en met positief advies van de oudercommissie is het voedingsbeleid vastgesteld.

Gezonde voeding voor uw kind

Dit voedingsbeleid dient als uitgangspunt voor onze medewerkers bij het organiseren en begeleiden van de dagelijkse eetmomenten van de kinderen. Wij zijn trots op ons nieuwe beleid. Hiermee borgen wij een gezonde voeding voor uw kind(eren)!

Gezonde traktaties

In aansluiting op dit beleid vragen wij uw steun bij het trakteren op de groep. Door de traktaties klein en niet te calorierijk te maken zorgen we samen voor een leuk en gezond feestje. Voor inspiratie en voorbeelden kijkt u bijvoorbeeld eens op: traktatieinspiratie; gezondtrakteren of op de site van het voedingscentrum.