Basisonderwijs

Op de basisscholen en IKC’s van De Linge bieden we verschillende onderwijsvormen aan: Dalton, Jenaplan, en de ‘gewone’ leerstofjaarklassen. Zo is er altijd een onderwijsvorm die bij je kind past. En als scholen kunnen we hierdoor veel van elkaar leren. We wisselen veel kennis en informatie uit, en verbeteren op die manier ons onderwijs. 

De standaard leerstofjaarklassen

Onderwijs in leerstofjaarklassen bieden we aan in Angeren bij IKC Marang, in Bemmel bij IKC Pius X, in Doornenburg bij IKC De Doornick, in Gendt bij IKC De Vonkenmorgen, en in Haalderen bij IKC De Wieling.

Bij leerstofjaarklassen zitten leerlingen uit hetzelfde leerjaar, bij elkaar in één groep. Soms zijn er ook combinatiegroepen, bijvoorbeeld als er anders te weinig leerlingen in een groep zitten.

Alle leerlingen in een jaargroep volgen in grote lijnen hetzelfde programma, zodat ze uiteindelijk goed voorbereid naar de middelbare school gaan. Natuurlijk zijn niet alle kinderen gelijk. Daar houden we rekening mee in het tempo en het soort activiteiten.

Dalton

Daltononderwijs bieden we aan in Bemmel bij De Borgwal en Het Drieluik. Daltononderwijs is gebaseerd op drie principes:

Jenaplan

In Bemmel bij IKC Donatushof bieden we Jenaplan onderwijs aan. Dat onderwijs is draait veel om leren met en van elkaar, samen in de kring, rond een kijktafel. Centraal staan de vier pijlers: gesprek, spel, werk en viering.

Bestuurskantoor

Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge
Polseweg 13
6851 DA Huissen

Onderwijs

Tel: 026-3179930 (ma t/m vrij: 8:30-17:00 uur, pauze tussen 12:30-13:00 uur)
E-mail: info@delinge.nl

Kinderopvang

Tel: 026-3179933 (ma t/m vrij: 8:30-12:30 uur)
E-mail: kinderopvang@delinge.nl