Kinderopvang: ruimte om te spelen en ontdekken

Bij kinderopvang De Linge bieden we dagopvang voor kinderen tot vier jaar, en buitenschoolse opvang voor kinderen die al naar de basisschool gaan. In alle gevallen heeft je kind alle ruimte om te spelen, te ontdekken en zich te ontwikkelen. We zingen en knuffelen, en gaan elke dag naar buiten, of halen buiten naar binnen.

We vinden het belangrijk dat je kind zich emotioneel veilig voelt, talenten ontwikkelt, en sociaal sterk wordt. Dat betekent ook dat we veel aandacht hebben voor normen en waarden. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons pedagogisch beleidsplan.

Pedagogisch beleidsplan BSO

Pedagogisch beleidsplan Dagopvang

We begrijpen dat de stap van thuis naar de opvang best groot kan zijn – voor jou én voor je kind. Daarom zorgen we voor een soepele overgang. Dat begint altijd met een kennismakingsgesprek. Samen kijken we hoe we op de groep zo goed mogelijk kunnen voldoen aan jouw wensen, en aan de behoeftes van jouw kind. En natuurlijk zorgen we dat je kind zo goed mogelijk kan wennen aan de opvang. Bijvoorbeeld door eerst maar een uurtje per dag te komen. Hoe de wenperiode er precies uitziet, bepaal je samen met de pedagogisch medewerker.

Dagopvang

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar vind je op bijna al onze locaties:

Angeren: IKC Marang
Bemmel: IKC Pius X , IKC Donatushof
Doornenburg: IKC De Doornick
Gendt: IKC De Vonkenmorgen
Haalderen: IKC De Wieling

Op alle locaties hebben we groepen voor baby’s en groepen voor peuters. Dat noemen we horizontale groepen. Op IKC De Vonkenmorgen en IKC De Wieling hebben we ook een verticale groep, waar kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar zitten. En in Huissen hebben we nog de peutergroep Dikkie Dik.

Babygroep (0 tot 2 jaar)
Op de babygroepen zijn al onze pedagogisch medewerkers opgeleid tot babyspecialist. Daardoor hebben ze nog meer kennis en vaardigheden over de houding en het gedrag van de allerjongste kinderen. Zo kunnen ze nog beter inspelen op wat je kindje nodig heeft. Als het gaat om de dagelijkse verzorging, én als het gaat om zijn of haar ontwikkeling. Goed om te weten: we laten jonge kinderen voor hun eigen veiligheid altijd op hun rug slapen, nooit op hun buik. Daarnaast bakeren we kinderen niet in tijdens het slapen.

Peutergroep (2 tot 4 jaar)
Op de peutergroep stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van je kind. In een vertrouwde én uitdagende omgeving kan je kind wennen aan de structuur en regelmaat van het IKC. Zo krijgt je kind een goede opstap naar het basisonderwijs. Een aantal zaken vinden we daarbij belangrijk: samen de dag beginnen, spelen in de huishoek, knutselen in groepjes, spelletjes, voorlezen, zingen, met elkaar op ontdekkingstocht en elke dag bewegen en naar buiten.

Verticale groep (0 tot 4 jaar)
Op de verticale groep groeit je kind vier jaar lang op met kinderen van verschillende leeftijden. Zo kunnen kinderen kunnen veel van elkaar leren. De zorg en begeleiding is hetzelfde als op de horizontale groepen.

Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE)
Sommige kinderen hebben extra aandacht nodig voor een soepele overgang naar de basisschool. Vooral jonge kinderen met een risico op een taalachterstand in de Nederlandse taal. Peuters die vanuit het consultatiebureau een zogenaamde VVE-indicatie krijgen, krijgen minimaal 16 uur per week VVE. 
De Linge biedt VVE aan op de locaties in Angeren, Bemmel, Gendt en Doornenburg. In deze folder van de gemeente Lingewaard lees je meer over VVE.

Buitenschoolse opvang (4 tot 12 jaar)

Gaat je kind naar de basisschool? Dan is het ook welkom op de buitenschoolse opvang (BSO) van De Linge. Die maakt bij ons altijd deel uit van een IKC. Zo kunnen we er de hele dag zijn voor je kind. Dat is handig én belangrijk, want leren stopt niet als school uit is. Kinderen leren de hele dag. Op de BSO vinden we: leren is spelen, en spelen is leren. En natuurlijk bieden we ook ruimte om even tot rust te komen.

Kinderen zitten bij ons in een vertrouwde basisgroep, maar maken ook uitstapjes naar andere groepen en ruimtes in het IKC. Je kind krijg een eigen mentor. Die zorgt voor communicatie met ouders en leerkrachten, en kent zijn of haar mentorkind als geen ander. De mentor weet dus bijvoorbeeld wat je kind nodig heeft om veilig en met plezier de basisgroep te verlaten voor andere activiteiten.

Bestuurskantoor

Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge
Polseweg 13
6851 DA Huissen

Onderwijs

Tel: 026-3179930 (ma t/m vrij: 8:30-17:00 uur, pauze tussen 12:30-13:00 uur)
E-mail: info@delinge.nl

Kinderopvang

Tel: 026-3179933 (ma t/m vrij: 8:30-12:30 uur)
E-mail: kinderopvang@delinge.nl